Lisansüstü Öğrencilerimizin Dikkatine
5 Şubat 2020 | 17:30

Lisansüstü öğrencilerimizin Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından yayınlanan "Ders Kayıt Yönergesi" duyurusunu dikkate alarak ders seçimlerini yapmaları gerekmektedir.

Yenilenen Lisansüstü Yönetmeliği Sunumuna ulaşmak için tıklayınız.

Bölümümüz zorunlu ve seçmeli dersler listesine ulaşmak için tıklayınız.

Bölümümüz Yüksek Lisans bilimsel hazırlık derslerine ulaşmak için tıklayınız.

Bölümümüz Doktora bilimsel hazırlık derslerine ulaşmak için tıklayınız.

Öğrencilerimizin ders seçimlerinde başlıca dikkat etmeleri gereken aşamalar şu şekildedir:

a) İlk defa ders kaydı yapacak olan yeni kayıt öğrenciler (yüksek lisans ve doktora) için

1. Programa yeni başlayacak olanların danışmanlığını, danışmanları atanana kadar Bilim Dalı Başkanı yapmaktadır.
  2. Öncelikle programın zorunlu dersleri alınmalıdır.
  3. Derslerden birinin Eğitim Ortak Dersleri arasından “Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik” olması gerekmektedir (Yüksek Lisansta alınmış ise Doktorada alınmasına gerek yoktur).
  4. Bir dönemde en az 30 AKTS, en fazla 40 AKTS ders alınabilir.

b) Ders aşamasında olup henüz tez aşamasına geçmemiş ve danışmanı atanmış olan yüksek lisans öğrencileri için;

1. 30 AKTS Ders
  2. Kendi danışmanları adına açılmış olan “Yüksek Lisans Tezine Hazırlık”
  3. “Seminer” dersini seçmeleri gerekmektedir.

c) Yüksek Lisans ders dönemini bitirenler için

1. Kendi danışmanları adına açılmış olan “Yüksek Lisans Tez Çalışması” seçmeleri gerekmektedir.

d) Ders aşamasında olup henüz tez aşamasına geçmemiş ve danışmanı atanmış olan doktora öğrencileri için;

1. 30 AKTS ders
  2. Kendi danışmanları adına açılmış olan “Doktora Tezine Hazırlık”
  3. “Seminer” dersini seçmeleri gerekmektedir (seminer dersi 2. yarıyıldan itibaren seçilebilir).

e) Doktora ders dönemini bitirip henüz yeterlik sınavına girmemiş olanlar için

1. En erken 3. Yarıyıl, en geç 5. Yarıyıl “Yeterlik Sınavı“
  2. Kendi danışmanları adına açılmış olan “Doktora Tezine Hazırlık” seçilmelidir.

f) Doktora ders dönemini bitirip yeterlik sınavını geçmiş olanlar için

1. Kendi danışmanları adına açılmış olan “Doktora Tez Çalışması” seçilmelidir.

g)  Yüksek Lisans ve Doktora ders döneminin 2. yarıyılından itibaren 1 defaya mahsus

1. Kendi danışmanları adına açılmış olan “Seminer” seçilmelidir.

Ders seçimlerinizi tamamladıktan sonra lütfen "Öğrenci Onayı" yapmayı unutmayınız.